Депутатите от 49-ото Народно събрание приеха на първо четене  законопроект

...
Депутатите от 49-ото Народно събрание приеха на първо четене  законопроект
Коментари Харесай

Парламентът прие важни промени за личните документи, които касаят шофьорите

Депутатите от 49-ото Народно заседание одобриха на първо четене  законопроект за изменение и допълнение на Закона за българските персонални документи. Вносител на измененията е Министерски съвет, съобщи „ Българска телеграфна агенция “.

Това би трябвало да докара до улеснение на жителите при даване на услуги, свързани с издаване на шофьорска брошура . Към сегашния миг в закона е планувано, че при смяна на непрекъснатия адрес от едно обитаемо място в друго обитаемо място в период до 30 дни от издаването на нов документ лицето е длъжно да подаде заявление за издаване на ново удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство /СУМПС/.

Маноил Манев от парламентарната група на ГЕРБ-СДС помоли през днешния ден да обърне внимание на равностойността на шофьорската брошура и персоналната карта . Според него има неща, като адрес да вземем за пример, които не се съдържат в свидетелството за ръководство на моторно транспортно средство и които могат би би трябвало да бъдат допълнени .

Според Божидар Божанов от групата на „ Продължаваме Промяната– Демократична България “ /ПП-ДБ/ прибавянето на адрес в шофьорска брошура е ненужно, защото сега той е по този начин или другояче е нужен единствено при гласувания.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР